Onze Blauwe Diesel 20

Het getal ‘20’ staat voor het percentage Blauwe Diesel dat deze brandstof bevat: 20% dus. We kennen dus twee soorten: Het pure product Blauwe Diesel én de mengproducten van Blauwe Diesel met gewone diesel. Dit is de Blauwe Diesel 20/50.

100% afvalvermindering
Blauwe Diesel wordt gemaakt van plantaardige afvaloliën. Deze oliën moeten eerst een voedseldoel hebben gediend. De plantaardige afvalolieproducten die hiervan overblijven, zijn de grondstof voor de Blauwe Diesel. Het is daarmee een circulaire brandstof; afvalverminderend dus.

Emissiereductie van 30 – 70%
Blauwe Diesel is een zuivere vloeistof, een brandstof met een heel hoog cetaangetal. Het cetaangetal zorgt ervoor dat de Blauwe Diesel sneller en dus efficiënter verbrandt dan fossiele diesel. Het gevolg hiervan is dat het na verbranding veel minder uitlaatgassen produceert dan fossiele diesel. Dit noemen we emissiearm.

Onze Blauwe Diesel is CO2 reducerend!
Blauwe Diesel wordt gemaakt uit plantaardige afvaloliën. Door de groei van de plant wordt de CO2 eerst onttrokken aan de lucht. Pas bij het verbranden van de Blauwe Diesel komt deze CO2 weer vrij. Zo wordt bij verbranding dus geen extra CO2 aan het milieu toegevoegd. Dit noemen we CO2-neutraal.

Blauwe Diesel is niet schadelijk voor het milieu
Blauwe Diesel breekt niet vanzelf af. Dan zou de kwaliteit van de brandstof instabiel zijn en dat is niet het geval. Maar als we Blauwe Diesel morsen in het milieu, dan wordt het bodemleven niet gedood. Dit bodemleven zet de Blauwe Diesel namelijk om tot componenten die voor de natuur onschadelijk zijn. ‘Biologisch afbreekbaar’, noemen we dat.

Het hele jaar door winterbestendig
Blauwe Diesel is het gehele jaar door winterbestendig. Dit doen we omdat deze brandstof veel toegepast wordt in noodstroomaggregaten van bedrijven en instellingen waarbij niet ieder jaar de tank helemaal leeg wordt gebruikt. Blauwe Diesel kan maximaal beschermd worden tot -42 graden Celsius. Dat is pas echt winterbestendig.

Onze grondstof raakt nooit op
Blauwe Diesel wordt geproduceerd uit plantaardige afvaloliën die eerst een voedseldoel gediend hebben. Deze plantaardige olie wordt ieder jaar opnieuw geproduceerd voor voedselproducten waarvan het afval dan weer voor de Blauwe Diesel wordt gebruikt. De grondstof is dus ieder jaar opnieuw herwinbaar.

Meer weten over blauwe diesel?

Wij informeren je graag over de mogelijkheden van deze brandstof.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.